DE GRAND PRIX VAN MEXICO STAD 2021

Zondag aanstaande is Mexico aan de beurt. Daar kan Max zijn voorsprong van 12 punten op Hamilton uitbreiden. Dat die kans behoorlijk aanwezig is, heeft Max Verstappen in 2017 en 2018 al laten zien, door deze grand prix twee keer achter elkaar op zijn naam te schrijven. Als Max dit weekend de Grand Prix van Mexico (Maxico) voor de derde keer weet te winnen evenaart hij het record van Jim Clark, die dit circuit in de jaren ’60 als enige ooit drie keer op zijn naam wist te zetten.

Het circuit heet Autódromo Hermanos Rodríguez  en is vernoemd naar de Mexicaanse broers en Formule 1-coureurs Ricardo en Pedro Rodríguez. Deze grand prix werd met tussenpozen georganiseerd; voor het eerst in de periode 1963-1970, vervolgens van  1986-1992 en tenslotte voor de derde periode vanaf 2015. In 2020 is de race niet gereden wegens Covid.

TOTAALPAKKET
Omdat dit circuit op 2200 meter hoogte ligt is de lucht een stuk ijler dan gebruikelijk. Daar moeten coureurs goed mee om weten te gaan. Het is met zijn 4,304 km ook een relatief korte baan, met heel veel bochten. Dat maakt dit circuit extra gunstig voor Red Bull, die bewezen heeft in de bochten het verschil te kunnen maken. Deze omstandigheden maken dat de Grand Prix van Mexico-Stad een echte test is voor het totaalpakket van de wagens.

De bouwers van dit circuit hebben goed rekening gehouden met het publiek en hoe deze race in beeld gebracht wordt, want de Mexicanen zien graag spektakel. Er zijn maar liefst 17 bochten en in veel van die bochten zijn ook tribunes gebouwd. Bovendien ligt de start-finish onder één van de hoofdtribunes, waardoor het publiek flink waar voor zijn geld krijgt.

WK VEILIG STELLEN
Max zette deze race al twee keer eerder op zijn naam en hij kijkt uit naar de derde overwinning. Niet allen rijdt hij zich hiermee de geschiedenisboeken in als één van de weinigen die hier drie keer wist te winnen, maar hij zet dan ook een grote stap richting het wereldkampioenschap. Aangezien de resultaten in de VS goed waren heeft Red Bull veel vertrouwen richting deze wedstrijd. Wij uiteraard ook en wij gaan heel hard op zijn Mexicaans duimen voor Max en ook teamgenoot Perez, want die rijdt een thuiswedstrijd…

Wil je zelf ook ervaren hoe het is om op het snelste circuit te racen? Boek dan onze simulator en race door Italië. Wil je Max aanmoedigen? Kijk dan hier of er nog tickets beschikbaar zijn.

error: