DE GRAND PRIX VAN RUSLAND, EEN VRIJ NIEUW CIRCUIT IN SOTSJI

De Russische president Vladimir Poetin haalde de Olympische Winterspelen van 2014 naar Sotsji, groot sportliefhebber als hij is. Kennelijk had hij ook de ambitie om een Grand Prix van Rusland te gaan organiseren, want toen ze toch het olympisch park moesten gaan bouwen hebben ze gelijk ook maar een racecircuit aangelegd.

Een rijke historie heeft dit circuit dus nog niet. In 2014 werd de eerste race gehouden. Frappant detail is dat elk jaar de winnaar in een Mercedes auto zat. Hoog tijd voor Max om daar verandering in te brengen, toch? De naam van het circuit is Sochi Autodrom en loopt dus dwars door het Olympisch park van 2014. Vlak na de start rijden de coureurs door bocht 4, waar alle vlaggen staan van de toen aan de Olympische Spelen deelnemende landen.  

Denk om het tijdverschil
Dit circuit telt maar liefst 18 bochten en is 5,8 kilometer lang. De race duurt 53 rondes. In Rusland is het vanwege het tijdsverschil één uur later dan in Nederland. Houd er dus rekening mee dat ook het tijdschema anders is: vrijdag 24 september is de eerste vrije training om 10:30 uur. En om 14:00 uur wordt de 2e oefensessie gehouden. Op zaterdag, om 11:00 uur wordt de derde en laatste vrije training gehouden, waarop de kwalificatie volgt om 14:00 uur.

Op zondag 26 september is het om 14:00 uur tijd voor de Grand Prix van Rusland. Laten we er vooral van uit gaan dat plaatsingsstraf die Max moet ondergaan geen gevolgen heeft voor de einduitslag en laten we net als in 2014 (toen haalde Nederland maar liefst 25 gouden medailles) voor goud gaan!

Wil je zelf ook ervaren hoe het is om op het snelste circuit te racen? Boek dan onze simulator en race door Italië. Wil je Max aanmoedigen? Kijk dan hier of er nog tickets beschikbaar zijn.

error: